Intabularea unei proprietati imobiliare în Brasov: Ghid Complet

Intabularea unei proprietati imobiliare în Brasov: Ghid Complet

Parcurge ghidul realizat de expertii din echipa Decent Real Estate si asigura-te ca esti în legalitate în ceea ce priveste tranzactiile imobiliare si drepturile de proprietate pentru apartamentul sau casa ta din Brasov. 

Ce reprezinta intabularea unui imobil?

Procedura prin care se înregistreaza un drept real imobiliar în Cartea Funciara. Acest proces este esential pentru a oferi securitate juridica asupra dreptului de proprietate si pentru a facilita tranzactiile imobiliare în mod transparent si legal pentru apartamentul/casa ta din Brasov.

Procedura de intabulare a unui imobil în Brasov: 

1. Obtinerea actelor necesare

Primul pas este si te asiguri ca ai toate documentele necesare pentru a solicita intabularea dreptului de proprietate. Aceste documente pot include contractul de vânzare-cumparare, actul de donatie sau alte documente relevante, precum si alte acte de identitate si fiscalitate. 

2. Cererea de intabulare

Depune cererea de intabulare a imobilului tau din Brasov împreuna cu toate documentele relevante la BCPI, pentru a fi verificate si procesate conform legislatiei în vigoare. 

3. Publicarea în Monitorul Oficial

Dupa primirea si verificarea documentelor, înregistrarea dreptului de proprietate va fi publicata în Monitorul Oficial pentru a notifica tertii cu privire la schimbarile de proprietate.

4. Actualizarea Cartii Funciare

Finalizarea procesului de intabulare a casei/apartamentului din Brasov implica actualizarea Cartii Funciare pentru a reflecta drepturile de proprietate.

Alege întodeauna sa lucrezi cu profesionisti, pentru a te asigura ca apartamentul/casa ta din Brasov este pe mâini bune! Decent Real Estate este aici pentru tine!

Ne puteți contacta pe